PETA SEZONA PROJEKTA „ZdravoRastimo“

O pravilnoj ishrani i značaju redovnih fitičkih aktivnosti uči 4.950 učenika sedmih razreda.

Beograd, 14. oktobra 2015. Savez za školski sport Srbije i Kompanija Nestlé Adriatic najavili su petu sezonu projekta „ZdravoRastimo“, čiji je cilj edukacija učenika sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i redovnog bavljenja fizičkom aktivnošću. Projekat je podrška naporima javnih i zdravstvenih institucija u prevenciji gojaznosti mladih.

U petoj sezoni, u projekat „ZdravoRastimo“ je uključeno 4.950 đaka iz 54 osnovne škole iz 16 gradova Srbije, koji će kroz četiri predavanja steći osnovna znanja o pravilnoj ishrani i njenom planiranju, uticaju hrane na telo, a dobiće i praktične savete o tome kako ta znanja mogu da primene u svakodnevnom životu.

Projekat „ZdravoRastimo“ će ove godine biti realizovan u Nišu, Zrenjaninu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Loznici, Valjevu, Smederevu, Kragujevcu, Boru, Zaječaru, Leskovcu, Novom Pazaru, Prijepolju, Kruševcu i Kaću. Tako će sa petom sezonom projekat doći do broja od 14.000 đaka iz cele Srbije, koji su unapredili svoje znanje o  pravilnoj ishrani.

Edukativne materijale za projekat osmislili su stručnjaci iz tima doc. dr. sc Darije Vranešić Bender, uz  pomoć profesora fizičkog vaspitanja i biologije, dok je stručnu redakturu uradila prof. Petrica Ružić iz Društva za ishranu Srbije. Za reviziju nastavnih materijala i praćenje rezultata zadužen je Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

 

Preuzmite materijal:

  O projektu - za nastavnike
  Uputstvo kako snimiti film 2015
  Uputstvo za profesore + pitanja i odgovori
  Prezentacija Zdravo rastimo 2015
  Zdravo rastimo - pripreme za čas
  Zdravo rastimo - Upitnik 1 pitanja
 

Zdravo rastimo - Upitnik 2 pitanja

Fotografije: