Svesni činjenice da je značajan broj školaraca koji nemaju afinitet prema sportskim granama koji su u sistemu školskog sporta Srbije, kao i da mnogo vremena provode na društvenim mrežama, Savez za školski sport Srbije pokrenuo je projekat „Tvoj lajk za naš ples“ uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministartsva omladine i sporta.

 

Projekat „Tvoj lajk za naš ples“ pruža mogućnost učenicima da kroz pokret, ples i muziku pokažu svoj talenat, kreativnost, originalnost, afirmišu svoju školu široj javnosti bez rezultatskog pritiska koji sa sobom nosi klasičan oblik takmičenja. Cilј je da se podstaknu učenike i učenice osnovnih i srednjih škola da se bave fizičkim aktivnostima, iako nemaju afinitet prema sportovima koji su u sistemu školskih sportskih takmičenja. Uklјučivanjem škola u projekat „Tvoj lajk za naš ples“ razvijaćemo svest kod dece da se plesom, kao delom opšteg obrazovanja, može navijati za svoju školu i negovati timski duh na društvenim mrežama.

 

Tvoj lajk za naš ples“ podrazumeva da učenici sami u saradnji sa nastavnikom škole osmisle plesnu tačku - koreografiju, daju joj ime i zabeleže na CD-u u vidu video klipa. Video klipovi zajedno sa Prijavnim listom šalјu se na adresu ili mejl Saveza za školski sport Srbije. Uputstvo za uključivanje u projekat pogledajte ovde i pogledajte prijavni list.

 

Sve plesne tačke biće objavlјene na fejsbuk, jutub stranici i sajtu Saveza za školski sport Srbije. Na taj način će se glasati za najbolјe izvođače. Glasanje će se biti isključivo na sajtu Saveza. Od svih pristiglih snimaka proglasiće se tri najbolјe plesne grupe – koreografije i to u dve kategorije:

  • Najpopularnija plesna kooreografija (koreografija sa najviše glasova),

  • Najbolјa plesna kooreografija (najbolјa plesna koreografija po oceni stručne komisije Saveza za školski sport Srbije).

Takmičenje će se održati u kategoriji osnovnih i srednjih škola.

 

Pobednici će biti nagrađivati brendiranim sportskim majicama sa logom projekta i imaće priliku da plesnom tačkom otvore i/ili zatvore „10. Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije“ 2016. godine u Vranju i Svetsko školsko prvenstvo u odbojci u Beogradu.

 

Zadovolјstvo nam je da i Vašu školu pozovemo da se uklјučite u projekat „Tvoj lajk za naš ples“ i na taj način postanete naši direktni saradnici i deo tima Saveza za školski sport Srbije.