Beograd –Maskota za Svetsko školsko prvenstvo je pronađena. Potraga za himnom i dalje traje, a od danas Savez za školski sport Srbije traži i volontere za Svetsko školsko prvenstvo u odbojci. Dok su minula dva konkursa raspisana u školi za dizajn i muzičkoj školi, ovaj je otvoren u Pravno-poslovnoj školi u Beogradu.
Direktorka škole Julija Đorđević pozvala je svoje učenike, kao i srednjoškolce iz cele Srbije da se prijave da budu volonteri na Svetskom školskom prvenstvu. “Ovo je divna prilika da steknete novo iskustvo i da upoznate vršnjake iz cele Srbije”, poručila je direktorka Pravno-poslovne škole.

Ova 2016. nije olimpijska godina samo u svetskom sportu, već i u školskom.  U Vranju u ponedeljak, 9. maja na Dan Evrope, počeće 10. jubilarne školske Olimpijske igre, koje će okupiti čak 7.000 učesnika. U Palati Srbija uz prisustvo organizatora, školskih olimpijaca i onih pravih koji će se takmičiti u Rio de Žaneiru napravljen je uvod u sve ono što osnovce i srednjoškolce, takmičare u 15 sportova, očekuje na jugu Srbije tokom sedam takmičarskih dana.

Beograd – Svetsko školsko prvenstvo u odbojci neće biti rezerivisano samo za 64 muške i ženske srednjoškolske ekipe iz 36 država. Ono će biti mnogo veće i šire i od toga, jer će imati i svoje podtakmičenje. Polufinalnim i finalnim mečevima na Svetskom prvenstvu prethodiće finalne utakmice u Unified odbojci, koje će odigrati ekipe Specijalne olimpijade iz Srbije, Poljske i Nemačke.  Saradnja između Specijalne olimpijade i Saveza za školski sport Srbije je „logična i prirodna“, kako je napomenuo Željko Tanasković, predsednik SŠSS na današnjem potpisivanju memoranduma o saradnji sa Specijalnom olimpijadom u Palati Srbija.

Beograd – U srednjoj muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu danas je zvanično otvoren konkurs za muzičkog izvođača i kompoziciju-himnu Svetskog školskog prvenstva u odbojci (25. jun – 3. jul). Pravo na osmišljavanje himne, koja će biti glas odbojkaša i odbojkašica iz 36 država, imaju učenici svih srednjih škola u Srbiji. Potraga za „Pesmom za ceo svet“  trajaće do 10. juna, a sve pristigle predloge oceniće žiri u sastavu: Momčilo Bajagić Bajaga –muzičar,  Marko Milutinović- glavni i odgovorni urednik  PGP RTS-a, Toma Babović- kompozitor, Uroš Marković-muzički producent, Snežana Đokić- direktorka srednje muzičke škole „Jovan Bandur“, Zoran Avramović- direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Beograd – U Srednjoj školi za dizajn danas je zvanično otvoren konkurs za maskotu za Svetsko školsko prvenstva u odbojci, koje će se održati u Beogradu i Pančevu od 25. juna do 3. jula 2016. Pravo na osmišljavanje maskote, koja će biti lice odbojkaša i odbojkašica iz 35 država, imaju učenici svih srednjih škola u Srbiji. Potraga za maskotom trajaće do 31. marta, a sve pristigle radove oceniće  žiri u sastavu:  urednik rubrike kultura u NIN-u Dragan Jovićević, mlada umetnica i članica ULUS-a Nina Radović, direktorka Srednje škole za dizajn Jelena Medaković i direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Avramović.