Beograd –Maskota za Svetsko školsko prvenstvo je pronađena. Potraga za himnom i dalje traje, a od danas Savez za školski sport Srbije traži i volontere za Svetsko školsko prvenstvo u odbojci. Dok su minula dva konkursa raspisana u školi za dizajn i muzičkoj školi, ovaj je otvoren u Pravno-poslovnoj školi u Beogradu.
Direktorka škole Julija Đorđević pozvala je svoje učenike, kao i srednjoškolce iz cele Srbije da se prijave da budu volonteri na Svetskom školskom prvenstvu. “Ovo je divna prilika da steknete novo iskustvo i da upoznate vršnjake iz cele Srbije”, poručila je direktorka Pravno-poslovne škole.

Na Svetskom školskom prvenstvu učestvovaće muške i ženske odbojkaške ekipe iz čak 36 država i svaka od njih imaće svog volontera.
Već imamo zainteresovane đake iz I i IV Beogradske gimnazije, kao i iz Filološke i Sportske… Volonterima će biti ispunjen dan utakmicama ali i mnogim vansportskim aktivnostima. S obzirom na to da je reč o Svetskom prvenstvu biće potrebno da većina volontera govori engleski – napomenuo je Momčilo Miljanović član komisije zadužene za volontere na Svetskom školskom prvenstvu.
Do početka Svetskog školskog prvenstva ostalo je još samo mesec dana. Taman toliko vremena da se “zategnu svi šrafovi” u organizaciji, kako je napomenuo Boris Tomić iz Saveza za školski sport Srbije.
Mnogo toga čini organizaciju jednog velikog takmičenja, a volonteri su uvek jedan od najbitnijih i najznačajnijih šrafova u toj velikoj i komplikovanoj mašini – istakao je Boris Tomić, predstavnik Saveza za školski sport Srbije.
Svetsko školsko prvenstvo u odbojci održaće se u Beogradu i Pančevu od 25. juna do 3. jula.
Svi zainteresovani volonteri mogu da se jave na telefon 064/444-68-52